Τηλεφωνικές Παραγγελίες 2310 780 660 | Αποστολή σε όλη την Ελλάδα

Espa

Ζεόλιθος

Image

Τι είναι ο ζεόλιθος:


O ζεόλιθος είναι ένα φυσικό ένυδρο αργυλοπυριτικό υλικό με τεράστια ιοντοανταλλακτική ικανότητα, έχει δηλαδή την ικανότητα να δεσμεύει άλλα στοιχεία και ολόκληρες ενώσεις επειδή είναι ένα από τα ελάχιστα αρνητικά φορτισμένα ορυκτά στη φύση.

Ο όρος ζεόλιθος οφείλεται στην ιδιότητα των συγκεκριμένων ορυκτών πετρωμάτων να αποβάλλουν το νερό που περιέχουν όταν θερμαίνονται. Έτσι δίνεται η εντύπωση ότι βράζουν. Αρχικά ο όρος ζεόλιθος ανακαλύφθηκε το 1756 από τον Σουηδικής καταγωγής μεταλλειολόγο Axel Fredrik Cronstedt ο οποίος παρατήρησε ότι κατά την ταχεία θέρμανση του υλικού στιλβίτη, παράγονται μεγάλες ποσότητες ατμού από νερό που είχε απορροφηθεί από το υλικό.

Το όνομα "ζεόλιθος" προέρχεται από την Ελληνική λέξη "ζέω" που σημαίνει βράζω και το "λίθος" που σημαίνει πέτρα.

Είδη Ζεόλιθου


Στη φύση υπάρχουν περισσότερα από 40 είδη ζεόλιθων. Τα πιο γνωστά από αυτά είναι ο κλινοπτιλόλιθος, μορδενίτης, χαβαζίτης, αναλκιμίτης, φιλλιψίτης, εριονίτης και ευλανδίτης. Ο πιο σημαντικός είναι αυτός που περιέχει τον κλινοπτιλόλιθο και είναι ιδανικός για γεωργική και κτηνοτροφική χρήση.

Είναι ένα ορυκτό, 100% φυσικό με δεκάδες εφαρμογές και εξαιρετικά αποτελέσματα.

Γιατί να επιλέξω τον Ζεόλιθο


Αποτελέσματα ερευνών έδειξαν ότι η χρήση Φυσικού Ζεόλιθου, βελτιώνει το ριζικό σύστημα των φυτών, αυξάνει την παραγωγή και μειώνει έως και 100% τη χρήση φυτοφαρμάκων. Αυτό φέρνει στο προσκήνιο σημαντικά νέα δεδομένα.

Σύμφωνα με μελέτες που έχουν γίνει, η χρήση κατάλληλου και υψηλής ποιότητας φυσικού ζεόλιθου σε νερά και γεωργικές καλλιέργειες, απομάκρυνε κυανοβακτήρια κατά 51-92%, απομάκρυνε αέριες, ανόργανες, οργανικές και οργανομεταλλικές ενώσεις κατά 20-99%, αύξησε την παραγωγή των γεωργικών προϊόντων κατά 17-66%, βελτίωσε την ποιότητα των καρπών κατά 4-46%, μείωσε τη χρήση λιπασμάτων κατά 56-100% και του νερού άρδευσης κατά 33-67%

Η χρήση του φυσικού ζεόλιθου, ως πρόσθετο ζωοτροφών και υλικό δαπέδου κτηνοτροφικών μονάδων αυξάνει την παραγωγή και βελτιώνει την ποιότητα των προϊόντων (κρέας, γάλα, αυγά, κτλ.)
Μειώνει την κατανάλωση τροφής, τις ασθένειες και τη φαρμακευτική αγωγή των ζώων, τη θνησιμότητα των νεογνών, την αμμωνία και τη δυσοσμία στους στάβλους, μετατρέπει την κοπριά σε άοσμο λίπασμα. Ο φυσικός ζεόλιθος δεσμεύει μύκητες, βακτήρια, αέρια (αμμωνία), ανόργανα και οργανικά συστατικά, ρυθμίζει το PH και την αμμωνία του εντερικού συστήματος καθώς και τα ιχνοστοιχεία στο ζώο και τα παραγόμενα προϊόντα.

Ο φυσικός ζεόλιθος επιλεκτικά καθηλώνει τα επιβλαβή συστατικά των υγρών και στερεών αποβλήτων των κτηνοτροφικών μονάδων και εμποδίζει την έκπλυση και μετακίνηση τους με το νερό της βροχής προστατεύοντας έτσι την ποιότητα των επιφανειακών και υπόγειων υδάτων.
Image

Πως θα τον προμηθευτώ


Η διαδικασία είναι πολύ απλή. Στην εταιρεία μας διαθέτουμε την ευέλικτη συσκευασία σε σάκο των 25 κιλών και παλέτες του ενός τόνου και μικρές συσκευασίες των 3kg και των 5kg. Εναλλακτικά μπορείτε να προμηθευτείτε το big bag ενός τόνου.
Για οποιαδήποτε πληροφορία ή για παραγγελίες παρακαλούμε επικοινωνήστε μαζί μας στο 2310-780660 ή συμπληρώσετε την φόρμα εκδήλωσης ενδιαφέροντος ώστε να επικοινωνήσουμε εμείς μαζί σας!

Εφαρμογές Ζεόλιθου

 

 • Συμβατική & Βιολογική καλλιέργεια
 • Κτηνοτροφία
 • Ιχθυοκαλλιέργεια
 • Βιομηχανία
 • Καθαρισμός λυμάτων
 • Φιλτράρισμα νερού
 • Ενυδρεία

Κοκκομετρίες ζεόλιθου

 

 • 0,0-0,063mm
 • 0-0.15mm
 • 0-0.8mm
 • 0.8-2.5mm
 • 2.5-5mm

Πληροφορίες


11ο χλμ. Παλαιάς Εθνικής Οδού Θεσ/νίκης Κιλκίς
Τ.Κ. 54500
2310 780 660-1
2310 780663
6936 635 001
info@zeolitefarm.gr

delivery

Κλείσιμο

Τα cookies επιτρέπουν μια σειρά από λειτουργίες... Χρησιμοποιώντας αυτόν τον ιστότοπο, συμφωνείτε με τη χρήση των cookies.