Τηλεφωνικές Παραγγελίες 2310 780 660 | Αποστολή σε όλη την Ελλάδα

Espa

Καλλιέργειες

Image

Ο ζεόλιθος στις καλλιέργειες.


O ζεόλιθος ως βελτιωτικό εδάφους χρησιμοποιείται σε όλες τις καλλιέργειες και σε όλα τα εδάφη.
Είναι 100% φυσικό πέτρωμα, ιδανικό για συμβατική αλλά και για βιολογική καλλιέργεια.

Εφαρμογές


Ο ζεόλιθος μπορεί να εφαρμοστεί σε υπαίθριες καλλιέργειες, σε νέα και υπάρχοντα δέντρα, σε θερμοκήπια, σε καλλιέργειες λουλουδιών και λαχανικών, όπως και σε χλοοτάπητες και γκαζόν.

Ο λόγος επιλογής και εφαρμογής του είναι τα πλούσια ιχνοστοιχεία που διαθέτει, τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά και οι ιδιότητες του, ότι δεν αποσαθρώνεται και μένει αναλλοίωτος στο πέρασμα του χρόνου αλλά και η πολύπλευρη βοήθεια που παρέχει προς τους καλλιεργητές στην προσπάθεια τους για βελτίωση και αύξηση της παραγωγής.

Ο ζεόλιθος διαθέτει την αποδεδειγμένη ικανότητα ενός φυσικού μηχανισμού βραδείας απελευθέρωσης θρεπτικών ουσιών στο ριζικό σύστημα, αυξάνοντας έτσι την ανάπτυξη των καλλιεργειών με ταυτόχρονη μείωση της απαιτούμενης ποσότητας των λιπασμάτων.
Image

Τρόπος εφαρμογής ζεόλιθου


Σημαντικό είναι να γνωρίζουμε τη σύσταση του εδάφους μας (αν περιέχει άμμο, άργιλο κτλ) και ανάλογα με την σύσταση του και το είδος της καλλιέργειας, να εφαρμόσουμε την κατάλληλη κοκκομετρία και ποσότητα.
Στα βαριά αργιλώδη εδάφη συνίσταται η πιο μεγάλη κοκομετρία ενώ στα ελαφριά αμμώδη εδάφη η πιο λεπτή κοκκομετρία.
Όσο πιο λεπτόκοκκο ζεόλιθο χρησιμοποιούμε τόσο λιγότερη ποσότητα χρειάζεται.
Για την λίπανση του εδάφους η ιδανική ενσωμάτωση γίνεται με φρέζα, καλύπτοντας όλη την επιφάνεια και φτάνοντας σε βάθος 10 με 14 εκ. κοντά στο ριζικό σύστημα.
Σε καλλιέργειες που δεν μπορεί να γίνει εφαρμογή με φρέζα ο καλλιεργητής μπορεί να ενσωματώσει το ζεόλιθο με τον ίδιο τρόπο που ενσωματώνει τα συνηθισμένα λιπάσματα στις καλλιέργειες του.
Ο ζεόλιθος μπορεί να συνδυαστεί και να εφαρμοστεί μαζί με τα λιπάσματα όπως επίσης μπορεί και να συνδυαστεί άψογα και με τους ενεργούς μικροοργανισμούς.
Στις υπαίθριες καλλιέργειες εφαρμόζουμε ενδεικτικά 200 - 600 κιλά ανά στρέμμα (εξαρτάται από το είδος της καλλιέργειας).
Image

Εφαρμογές με ψεκασμό.

 
Με τον ψεκασμό δημιουργείται μια ασπίδα προστασίας προς το φυτό επιτυγχάνοντας πρόληψη και αντιμετώπιση.

  • Αντιμετώπιση βακτηρίων και μυκήτων.
  • Μεγαλύτερη προστασία από τους παγετούς.
  • Προστασία από την εκκόλαψη αυγών.
  • Καλύτερη αντιμετώπιση των ασθενειών του φυλλώματος.

Η χρήση του ζεόλιθου βοηθάει στην αποτελεσματική προστασία των δέντρων και των φυτών από διάφορες ασθένειες όπως :

  • Κυκλοκόνιο
  • Ωίδιο
  • Τετράνυχο
  • Νηματώδες

Πως θα τον προμηθευτώ


Για οποιαδήποτε πληροφορία ή για παραγγελίες παρακαλούμε επικοινωνήστε μαζί μας στο 2310-780660 ή συμπληρώσετε την φόρμα εκδήλωσης ενδιαφέροντος ώστε να επικοινωνήσουμε εμείς μαζί σας!

Πληροφορίες


11ο χλμ. Παλαιάς Εθνικής Οδού Θεσ/νίκης Κιλκίς
Τ.Κ. 54500
2310 780 660-1
2310 780663
6936 635 001
info@zeolitefarm.gr

delivery

Κλείσιμο

Τα cookies επιτρέπουν μια σειρά από λειτουργίες... Χρησιμοποιώντας αυτόν τον ιστότοπο, συμφωνείτε με τη χρήση των cookies.